Goiz gazi-gozoa gure kadete selekzioentzat

GIPUZKOA 77  – 49 BIZKAIA

Victoria de las chicas de Luis Agirre en el primer partido de la jornada. Nuestras chicas cadetes no tuvieron el mejor comienzo, pero pronto se pusieron el mono de trabajo. Cogían el ritmo al encuentro y se ponían 22-15 por delante tras los primeros 10 minutos.

En el segundo cuarto las gipuzkoanas sacaron su mejor juego y Anoeta disfrutó con su equipo. Increíble defensa, sumado al acierto desde la línea exterior permitía a nuestras chicas tener una ventaja de 17 puntos (46-19).

En la reanudación, las de Julen Berrocal trataban de revolucionar el partido subiendo la línea defensiva. Las nuestras supieron aguantar el envite y seguir con su juego dominando el encuentro a falta del último cuarto por disputarse (59-44).

Las de Agirre siguieron con la misma dinámica durante los últimos 10 minutos. Se mostraron superiores a la selección bizkaina y lograron el pase a la final del domingo (77-49).

GIPUZKOA 54-70 BIZKAIA

Saiatu arren Gipuzkoarrek ezin izan dute garaipena eskuratu gaurkoan. Bizkaitarren partidu hasiera bikaina erabakiorra izan da. Hortik aurrera gureak nahi eta ezin ibili dira markagailuan aurretik jartzeko asmoarekin.

Goizako bigarren partiduan kadete mutilen txanda Anoetako Abraham Olano Kiroldegian. Gipuzkoarren Imanol Sarasolaren bajarekin ekin beharko zioten partiduari.

Partiduko lehen minutuetan hiruko trukaketa bat izan den arren, minutuak aurrera joan ahala bizkaitarrak nagusitzen joan dira. Kanpotarrek kanpotik asmatzen zuten bitartean Gipuzkoarren baloi asko galtzen zituzten. 7-22 markagailua zen lehen laurdenaren amaieran.

Bigarren laurdenean gipuzkoarrak hobetuz joan dira eta jokoan gogorrago izanez desabantaila 7 punturaino murriztu dute. Ondoren 2-6ko partzial batekin berriro ere bizkaitarrak atsedenaldian aldendu dira. Bigarren laurdenaren amaieran 26-37

Atsedenaldiaren ondoren Gipuzkoak erreakzio txiki bat izan du eta partiduan sartu da berriro ere. Hurrengo minutuetan bizkaitarrak berriro ere kanpotik asmatzen hasi dira eta 32-47rarte handitu dute abantaila.  Gipuzkoarrak minutuak aurrera joan ahala hobetuz joan dira. Hirugarren laurdenaren amaieran 42-52 emaitzarekin amaituz.

Azken laurdena parekotasun handiarekin hasi da. Borroka polita izan da kantxan eta ez talde bateak ez besteak ez zuen aldeko partzialik lortzen. Minutuak aurrera joan ahala pixkanaka pixkanaka abantailak handitu dituzte amaierako 54-70-ko markagailurarte.

Bihar goizean garaipena eta hirugarren postua eskuratzeko aukera izango dute Alberto Ausinek zuzendutako mutilek.